Servicii de securitate pentru evenimente publice

Servicii de securitate pentru evenimente publice

                 

                    Organizarea unui eveniment care presupune accesul unui număr mare de spectatori implica, pe langa activitatile legate de evenimentul in sine si problematica asigurarii unui climat sigur pentru desfasurarea in bune conditii. Prezenta unui numar mare de oameni poate conduce la un risc ridicat de producere a unor evenimente nedorite, situatii de urgenta, iar in cazuri extreme chiar situatii de periclitare a vietii omenesti.

                    Prezenta agentilor de securitate reprezinta un suport mai mult decat binevenit. Iata care sunt principalele aspecte care vor intra in atributiile echipei de securitate specializata pentru evenimente:

  1. Monitorizarea punctelor de intrare/iesire: fie ca este vorba de un eveniment cu acces liber sau restrictionat cu bilete de acces sau invitatii, prezenta personalului de securitate in punctele de acces este importanta. Rolul acestora este acela de a se asigura ca fluxul de intrare/iesire este unul normal, ca vizitatorii/spectatorii nu genereaza ambuteiaje. Personalul de securitate poate fi de ajutor pentru gestionarea eventualelor mici incidente, mai ales acolo unde accesul este restrictionat. Pentru evenimentele care presupun respectarea anumitor cerinte la intrare (de ex. pentru evenimentele sportive), personalul de securitate poate acorda sprijin pentru controlul bagajelor si/sau a persoanelor care intra. Iesirea participantilor de la eveniment este un alt moment critic, intrucat producerea unor ambuteiaje poate genera riscuri pentru cei care se grabesc spre locurile de parcare sau catre mijloacele de transport in comun;
  2. Monitorizarea si organizarea parcarilor: in situatia in care spatiul permite, asigurarea locului de parcare pentru vizitatori/spectatori poate fi un mare avantaj. Pe de alta parte, oricat de mare ar fi parcarea, locurile vor fi intotdeauna limitate, astfel ca o gestionare eficienta de catre un agent de securitate a spatiului disponibil va conduce la o fluenta buna a masinilor, la utilizarea judicioasa a spatiului disponibil si, in cele din urma, isi va aduce contributia la reusita evenimentului dumneavoastra.
  3. Securizarea punctelor critice: fie ca este vorba de un eveniment sportiv, un concert sau pur si simplu o petrecere a unei companii, prezenta unui agent de securitate in zona punctelor critice (acces catre terenul de joc, acces catre scena sau catre culise, zona generatoarelor electrice etc) va genera climatul de securitate necesar pentru o atmosfera placuta;
  4. Managementul multimii: personalul de securitate pentru evenimente este special instruit pentru situatiile care pot degenera in evenimente periculoase. Agentii au abilitatile necesare gestionarii rapide si eficiente a unui eveniment in desfasurare si se vor implica activ in gestionarea fluxurilor de oameni in situatia aparitiei unei situatii care poate degenera. Totodata, agentul de securitate, vizibil in multime prin uniforma pe care o poarta va reprezenta cu siguranta si prima persoana catre care se va indrepta cineva care are nevoie de ajutor.

                        Succesul unui eveniment depinde, pe langa activitatile pregatite de catre organizatori, si de atmosfera generala creata in jurul sau. Iar acest aspect poate fi substantial imbunatatit de prezenta unei echipe de securitate profesioniste si pregatita sa va asiste.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.