Agentul de securitate – in prima linie de securitate

Agentul de securitate in prima linie de securitate 

          Agentul de securitate este esențial pentru a proteja bănci, spitale, școli, unități industriale și alte obiective importante. Agenții de securitate bine pregătiți vor proteja nu numai proprietatea împotriva furturilor și distrugerilor, ci și viața și integritatea oamenilor.
         Prima linie de apărare împotriva amenințărilor de securitate este un personal bine pregătit și instruit la cele mai înalte standarde.
          Personalul de securitate cu experiență poate identifica în timp util un comportament suspect, preîntâmpinând astfel posibilitatea producerii unor evenimente nedorite. Agenții pot interveni pentru a aplana un conflict, pentru a limita daunele produse sau chiar pentru a opri persoanele suspecte până la sosirea autorităților. De asemenea, personalul de securitate este instruit cu privire la procedurile de acțiune și pot reține și transmite către organele competente detalii cu privire la faptele persoanelor suspecte.
          Absența unor măsuri de securitate va încuraja făptuitorii, iar șansele ca aceștia să scape neprinși și, implicit, nepedepsiți sunt, în mod evident, mult mai mari. În aceste caz, pierderile vor fi întotdeauna ale Beneficiarului, nemailuând în considerare și posibilitatea sancționării din partea organelor de Poliție ca urmare a lipsei măsurilor de securitate adecvate.

Sistem electronic de securitate vs agent de securitate 

          La o primă privire, instalarea unui sistem de securitate performant pare a fi o măsură sigură. Sistemele electronice nu greșesc, nu dorm și nu lipsesc din post. Din păcate, sistemul de supraveghere video, de exemplu, poate fi util doar după producerea evenimentului și asta doar în condițiile în care făptuitorii au fost suficient de neglijenți pentru a lăsa în urmă indicii compromițătoare – o simplă glugă trasă peste cap poate fi suficientă pentru a zădărnici orice posibilitate de recunoaștere. Pe de altă parte, personalul uman de securitate, calificat și instruit în mod corespunzător, poate avea capacitatea de a detecta anumite comportamente premergătoare producerii unor fapte și eventual de a acționa pentru prevenirea acestora. Un agent de securitate cu experiență în zona de control acces, de exemplu, reprezintă prima linie de apărare împotriva accesului neautorizat.
         Soluția ideală în această situație este o îmbinare a celor două soluții de securitate, astfel încât Beneficiarul să poată dispune de cele mai eficiente măsuri pentru a își proteja activitatea și afacerea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.